Säkerhetsskyddsanalys - Planera, leda och vidmakthålla
Kursen utvecklar deltagarens förmåga att som projektledare planera, leda och vidmakthålla en säkerhetsskyddsanalys. Deltagaren kommer genom ett aktivt deltagande dela erfarenheter, skapa nätverk och öka förmågan att leda det dynamiska säkerhetsskyddsarbetet med stöd av analysverktyg.
Utbildningsområde: Internationell säkerhet och samarbete
Typ av utbildning:
Uppdragsutbildning
Kostnad:
35 000 SEK exklusive moms.
Studieform:
Campus
Studietakt:
Enstaka
Utbildningsort:
Stockholm
Undervisningstid:
Kursen genomförs under en vecka.
Omfattning:
Inga poäng
Undervisningsspråk:
Svenska
Kursen startar:
Löpande
Sista dag för anmälan:
2025-03-22
Uppgifter om utbildningen hämtas manuellt från utbildningsanordnande lärosäte. För att försäkra dig om att uppgifterna om utbildningen är korrekta, vänligen besök respektive lärosätes webbplats.
Mer om utbildningen
Kursen genomförs med fokus på aktivt lärande genom bland annat interaktiva studier på Försvarshögskolans lärplattform, föreläsningar och kortare genomgångar varvat med erfarenhetsåterföring, gruppuppgifter och redovisningar. Utbildningen kommer utgå från ett applikatoriskt exempel baserad på en fiktiv organisation.
Under kursen behandlas bland annat följande:
- Projektledning av en säkerhetsskyddsanalys
- Utveckla deltagarens förmåga att genomföra delmoment med stöd av analysverktyg som exempelvis:
- Konsekvensbedömning
- Förankring i ledning och verksamhet
- Vidmakthållande av en säkerhetsskyddsanalys genom exempelvis:
- Kontroll och uppföljning
- Översyn och behov av revidering
Målgrupp
Kursen vänder sig till dig som har en ledande roll i att ta fram eller revidera en säkerhetsskyddsanalys, till exempel säkerhetsskyddschef, biträdande säkerhetsskyddschef eller projektledare.
Mer om kursen
Startperiod
Löpande
Urval
Försvarshögskolan förbehåller sig rätten att i samverkan med Säkerhetspolisen (Säpo) och Militära underrättelse och säkerhetstjänsten (MUST) göra ett urval bland de anmälda för att skapa en jämn fördelning av representerade aktörer vid kursen samt med hänsyn till jämställdhets- och mångfaldsperspektiv.
Kursupplägg
Kursen omfattar 5 dagar närstudier (måndag till fredag). Beräknad tidsåtgång för förstudier ca 2 dagar.Kursen genomförs av Centrum för totalförsvar och samhällets säkerhet (CTSS) vid Försvarshögskolan i samverkan med Säkerhetspolisen (SÄPO) och Militära underrättelse och säkerhetstjänsten (MUST).
Lärosäte som anordnar kursen
Försvarshögskolan är en specialiserad högskola som forskar och utbildar officerare och studenter inom området försvar, krishantering och säkerhet. FHS utbildar på alla akademiska nivåer, har runt 2 000 studenter och cirka 450 medarbetare i Karlstad och Stockholm.
