Olycksutredning grundkurs
Olycksutredning grundkurs 5 hp är en uppdragsutbildning inom olycksutredning. Den är en lämplig introduktion för dig som ska arbeta med olycksutredning. Kursen spänner över flera branscher och berör olika typer av olyckor och tillbud.
Kursen är framtagen av en arbetsgrupp bestående av representanter från Karlstads universitet, Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB), Arbetsmiljöverket, Trafikverket, Chalmers tekniska högskola och kommunal räddningstjänst.
Utbildningsområde: Nationell säkerhet och krisberedskap
Typ av utbildning:
Uppdragsutbildning
Kostnad:
26500kr
Studieform:
Distans
Studietakt:
100%
Utbildningsort:
Karlstad
Omfattning:
5 hp
Undervisningsspråk:
Svenska
Kursen startar:
10 mars 2025
Sista dag för anmälan:
-
Uppgifter om utbildningen hämtas manuellt från utbildningsanordnande lärosäte. För att försäkra dig om att uppgifterna om utbildningen är korrekta, vänligen besök respektive lärosätes webbplats.
Mer om utbildningen
Centralt i kursen är utredningsprocessen och hur olycksutredningar genomförs inom myndigheter och andra organisationer. Grundkursen är praktiskt inriktad med flera tillämpningsövningar och tar upp en vanlig olycksutredningsmetod samt olika aspekter på varför olyckor inträffar.
Kursdeltagaren ska efter genomgången kurs aktivt kunna medverka vid olycksutredning inom sin egen bransch. Med handledning ska kursdeltagaren även självständigt kunna utreda enklare händelser.
Examinationen bygger på aktivt deltagande vid seminarier och genomförande av hemuppgifter och projektarbeten som grundas i anvisad litteratur. Examinator Magnus Johansson, Karlstads universitet.
Målgrupp
Brödtext
Mer om kursen
Startperiod
VT-25
Utbildningsnivå
Grundnivå
Antal platser
24
Lärosäte som anordnar kursen
Karlstads universitet erbjuder utbildningar inom flera områden och profilerar sig särskilt inom teknik- och ingenjörsvetenskap, ekonomi och juridik, humaniora och samhällsvetenskap, vård och hälsa, lärarutbildning samt miljövetenskap och hållbar utveckling. En särskild profil är samverkan med det omgivande samhället, vilket innebär att universitetet arbetar nära både näringsliv och offentlig sektor för att stärka kopplingen mellan akademi och arbetsliv.