Fördjupningskurs i anatomi
7.5 hp, Fristående kurs, Göteborgs universitet
Utbildningsområde: Medicinsk beredskap och hälsoskydd
Typ av utbildning:
Fristående kurs
Nivå:
Grund
Studieform:
Campus
Studietakt:
25%
Utbildningsort:
Göteborg
Undervisningstid:
Kväll
Omfattning:
7.5 hp
Undervisningsspråk:
Svenska
Kursen startar:
2025-09-08
Sista dag för anmälan:
2025-04-15
Uppgifter om utbildningen hämtas från SUSA-navet som motsvarar innehållet på antagning.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..
Mer om utbildningen
Kursen innehåller en ämnesfördjupning i ytanatomi samt topografisk, radiologisk och funktionell anatomi. Betoning ligger på praktisk dissektionsträning, färdighetsövningar i palpationsteknik, funktionsanalys främst inom rörelseapparaten och radiologisk bildtolkning inklusive riktade applikationer med portabelt ultraljud.
Kursen är grundläggande för att kunna genomföra gruppundervisning i anatomi och dissektionsdemonstrationer på läkarprogrammet vid Göteborgs universitet, och riktar sig främst till läkarestudenter som nyligen gått klart termin 3 med godkänt betyg i anatomi och som vill få möjlighet att arbeta som amanuens (juniorlärare) i anatomiundervisningen.För studenter på senare delen av programmet som önskar fördjupade kunskaper i anatomi med sikte på de kirurgiska disciplinerna erbjuds kursen Kirurgisk anatomi och teknik (LÄA013).
Mer om kursen
Startperiod
HT-25
Startvecka
Vecka 37 2025
Slutvecka
Vecka 2 2026
Behörighetskrav
Genomförd kurs Basvetenskap och klinisk introduktion (LPG003) 30,0 hp, samt godkänt resultat på de delar som examinerar anatomiämnet i kursen LPG003, sammanlagt 12 hp (skriftlig salstentamen 2 (7,0 hp) och muntlig tentamen (5,0 hp)).
Anmälningskod
02006
Kurskod
LÄ014G
Lärosäte som anordnar kursen
Göteborgs universitets vision Ett universitet för världen uttrycker universitetets strävan att vara ett internationellt lärosäte som tar ansvar för samhällsutvecklingen och bidrar till en hållbar värld. Visionen fastställer också att universitetets verksamhet vilar på de akademiska kärnvärden som formulerats i Universitetens Magna Charta och att dessa hålls levande inom ramen för den statliga värdegrunden.