Hållbar matkonsumtion
7.5 hp, Fristående kurs, Göteborgs universitet
Utbildningsområde: Miljö- och klimatsäkerhet
Typ av utbildning:
Fristående kurs
Nivå:
Avancerad
Studieform:
Campus
Studietakt:
50%
Utbildningsort:
Göteborg
Undervisningstid:
Dag
Omfattning:
7.5 hp
Undervisningsspråk:
Svenska
Kursen startar:
2025-11-05
Sista dag för anmälan:
2025-04-15
Uppgifter om utbildningen hämtas från SUSA-navet som motsvarar innehållet på antagning.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..
Mer om utbildningen
I denna kurs identifieras och problematiseras hållbar matkonsumtion med utgångspunkt i de Globala hållbarhetsmålen Agenda 2030, Nationella Livsmedelsstrategin och Nordiska näringsrekommendationer. Kursen behandlar synergier, konflikter och möjliga lösningar för grupper i befolkningen när hållbarhetsmålen ska nås samt teorier om hur hållbar matkonsumtion kan förstås.Kursen kommer gå som hybrid ht-24 dvs möjlighet att både delta på plats på campus som distans vid kurstillfällenaDet kommer att vara ett tillfälle på campus i nov/dec (två dagar som är sammanhängande) samt ett tillfälle i januari i samband med terminsslutet.Kursen ges på svenska
Mer om kursen
Startperiod
HT-25
Startvecka
Vecka 45 2025
Slutvecka
Vecka 3 2026
Behörighetskrav
För tillträde till kursen krävs kandidatexamen i kostvetenskap alternativt Ämneslärarprogrammet i hem- och konsumentkunskap 7-9 eller motsvarande kunskaper.
Anmälningskod
91018
Kurskod
IKA309
Lärosäte som anordnar kursen
Göteborgs universitets vision Ett universitet för världen uttrycker universitetets strävan att vara ett internationellt lärosäte som tar ansvar för samhällsutvecklingen och bidrar till en hållbar värld. Visionen fastställer också att universitetets verksamhet vilar på de akademiska kärnvärden som formulerats i Universitetens Magna Charta och att dessa hålls levande inom ramen för den statliga värdegrunden.