Intensivkurs i ukrainska
7.5 hp, Fristående kurs, Göteborgs universitet
Utbildningsområde: Språk, kultur och kommunikation
Typ av utbildning:
Fristående kurs
Nivå:
Grund
Studieform:
Distans utan träffar
Studietakt:
25%
Utbildningsort:
Göteborg
Undervisningstid:
Blandad
Omfattning:
7.5 hp
Undervisningsspråk:
Svenska
Kursen startar:
2026-01-19
Sista dag för anmälan:
2025-10-15
Uppgifter om utbildningen hämtas från SUSA-navet som motsvarar innehållet på antagning.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..
Mer om utbildningen
Nu kan du som har grundkunskaper i ett slaviskt språk bredda din kompetens med ukrainska! Kursen vänder sig till dig som redan har läst 60 högskolepoäng i ett slaviskt språk. Eftersom du redan har viktiga grundkunskaper ökar vi progressionshastigheten.Vi går bland annat igenom kontrastiv ukrainsk ljudlära och huvuddragen i ukrainsk grammatik. Här läggs särskilt fokus på kontrasten mellan ukrainska och andra slaviska språk. Du lär dig att använda det kyrilliska skriftsystemet i elektronisk form.Du bygger också upp ett grundläggande ordförråd som gör det möjligt att kommunicera och konversera på ukrainska i vardagliga sammanhang.Det här är en internetbaserad kurs. Alla kursmoment är samlade på internet. Med undantag för ett fåtal schemalagda träffar bestämmer du själv när och var du vill studera. Det betyder att det är lätt att kombinera kursen med andra studier, yrkesarbete eller föräldraledighet. Undervisningsspråk är ukrainska och svenska.
Mer om kursen
Startperiod
VT-26
Startvecka
Vecka 4 2026
Slutvecka
Vecka 23 2026
Behörighetskrav
För behörighet krävs minst 60 hp i något slaviskt språk, varav 30 hp godkänt resultat från fortsättningskurs (31-60 hp).
Anmälningskod
30040
Kurskod
SL1190
Lärosäte som anordnar kursen
Göteborgs universitets vision Ett universitet för världen uttrycker universitetets strävan att vara ett internationellt lärosäte som tar ansvar för samhällsutvecklingen och bidrar till en hållbar värld. Visionen fastställer också att universitetets verksamhet vilar på de akademiska kärnvärden som formulerats i Universitetens Magna Charta och att dessa hålls levande inom ramen för den statliga värdegrunden.