Gå till huvudinnehåll

Kost, hälsa och idrott

7.5 hp, Fristående kurs, Göteborgs universitet

Utbildningsområde: Medicinsk beredskap och hälsoskydd

Typ av utbildning:

Fristående kurs

Nivå:

Grund

Studieform:

Campus

Studietakt:

100%

Utbildningsort:

Göteborg

Undervisningstid:

Dag

Omfattning:

7.5 hp

Undervisningsspråk:

Svenska

Kursen startar:

2025-10-02

Sista dag för anmälan:

2025-04-15

Uppgifter om utbildningen hämtas från SUSA-navet som motsvarar innehållet på antagning.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Mer om utbildningen

Kursen ger en grundläggande översikt kring betydelsen av mat och näring för hälsa och idrottsprestation. Behov och mätmetoder samt nutritionens roll vid träning, tävling och återhämtning behandlas. Centralt är förståelse för vad kost- och näringsrekommendationer är och hur de kan användas vid värdering av kostintag. Förutom att intag av mat, dryck och näringsämnen är i fokus, så problematiseras även energibalans, kosttillskott och måltidsordning. Kursen ger också studenterna möjlighet att reflektera över olika perspektiv som behöver vägas in för att nå hållbara kostvanor. Vikten av att de som arbetar med idrott, motion och träning bidrar till att förebygga ätstörningar diskuteras även.

Startperiod

HT-25

Startvecka

Vecka 40 2025

Slutvecka

Vecka 45 2025

Behörighetskrav

Grundläggande behörighet

Anmälningskod

91052

Kurskod

IKG245

Lärosäte som anordnar kursen

Göteborgs universitets vision Ett universitet för världen uttrycker universitetets strävan att vara ett internationellt lärosäte som tar ansvar för samhällsutvecklingen och bidrar till en hållbar värld. Visionen fastställer också att universitetets verksamhet vilar på de akademiska kärnvärden som formulerats i Universitetens Magna Charta och att dessa hålls levande inom ramen för den statliga värdegrunden.

Läs mer om Göteborgs universitet

Göteborgs universitet