Människa-datorinteraktion
7.5 hp, Fristående kurs, Göteborgs universitet
Utbildningsområde: Cyber-, AI och informationssäkerhet
Typ av utbildning:
Fristående kurs
Nivå:
Grund
Studieform:
Campus
Studietakt:
50%
Utbildningsort:
Göteborg
Undervisningstid:
Dag
Omfattning:
7.5 hp
Undervisningsspråk:
Engelska
Kursen startar:
2025-11-03
Sista dag för anmälan:
2025-04-15
Uppgifter om utbildningen hämtas från SUSA-navet som motsvarar innehållet på antagning.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..
Mer om utbildningen
Människa-datorinteraktion (MDI) är ett ämnesområde som handlar om design, utvärdering och implementering av interaktiva system och att studera fenomen kring dessa. Målet i kursen är att skapa erfarenhet kring de viktigaste faserna i användarcentrerad design:förstå sammanhang för att analysera användning,skapa krav,generera flera designlösningar ochutvärdera prototyper med användare.Kursen består av både teoretiska och praktiska delar, och studenterna lär sig om de olika stegen i designprocessen och relevanta metoder för att designa för användare. Kursen täcker ett brett område kring utformning av interaktiva system, som inkluderar olika typer av gränssnitt och interaktionsmodalitet. Kursen förbereder studenterna för samarbeten i en tvärvetenskaplig miljö med specialister inom design och kognitionsvetenskap.
Mer om kursen
Startperiod
HT-25
Startvecka
Vecka 45 2025
Slutvecka
Vecka 3 2026
Behörighetskrav
För att vara behörig till kursen ska studenten ha avklarat 7,5 hp programmering (t.ex. DIT009 Grundläggande programmering eller DIT044 Objektorienterad programmering, eller motsvarande).Följande kunskapsnivå i Engelska krävs; Engelska 6/Engelska B eller motsvarande från ett erkänt internationellt test, t.ex. TOELF, IELTS.
Anmälningskod
86130
Kurskod
DIT096
Lärosäte som anordnar kursen
Göteborgs universitets vision Ett universitet för världen uttrycker universitetets strävan att vara ett internationellt lärosäte som tar ansvar för samhällsutvecklingen och bidrar till en hållbar värld. Visionen fastställer också att universitetets verksamhet vilar på de akademiska kärnvärden som formulerats i Universitetens Magna Charta och att dessa hålls levande inom ramen för den statliga värdegrunden.