Maten, sinnena och sensorisk kommunikation
7.5 hp, Fristående kurs, Göteborgs universitet
Utbildningsområde: Språk, kultur och kommunikation
Typ av utbildning:
Fristående kurs
Nivå:
Grund
Studieform:
Distans utan träffar
Studietakt:
50%
Utbildningsort:
Göteborg
Undervisningstid:
Blandad
Omfattning:
7.5 hp
Undervisningsspråk:
Svenska
Kursen startar:
2025-11-05
Sista dag för anmälan:
2025-04-15
Uppgifter om utbildningen hämtas från SUSA-navet som motsvarar innehållet på antagning.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..
Mer om utbildningen
Maten, sinnena och sensorisk kommunikation Sätt ord på smaken!Vet du om att det finns en vetenskap bakom smakerna, konsistenserna och aromerna i maten vi äter? Ta chansen att lära dig mer om hur dina sinnen fungerar och hur forskare och företag tar fram sensoriska beskrivningar och smakprofiler för sensorisk marknadsföring.Kursen kommer att ge dig insikt i hur dina upplevelser påverkas av tidigare erfarenheter, attityder och dina unika sinnens förmåga. Du får möjlighet att fördjupa dig i en livsmedelsprodukt och dess sensoriska profil med hjälp av sensoriska analysmetoder.Kursen är flexibel och helt digital, så du kan utforska sinnenas värld var du än är och när det passar dig bäst under kursens gång. Anslut till vår nätgemenskap och forma framtidens sensoriska upplevelser. Välkommen!
Mer om kursen
Startperiod
HT-25
Startvecka
Vecka 45 2025
Slutvecka
Vecka 3 2026
Behörighetskrav
Grundläggande behörighet
Anmälningskod
91057
Kurskod
IKG116
Lärosäte som anordnar kursen
Göteborgs universitets vision Ett universitet för världen uttrycker universitetets strävan att vara ett internationellt lärosäte som tar ansvar för samhällsutvecklingen och bidrar till en hållbar värld. Visionen fastställer också att universitetets verksamhet vilar på de akademiska kärnvärden som formulerats i Universitetens Magna Charta och att dessa hålls levande inom ramen för den statliga värdegrunden.