Gå till huvudinnehåll

Maten, sinnena och sensorisk kommunikation

7.5 hp, Fristående kurs, Göteborgs universitet

Utbildningsområde: Språk, kultur och kommunikation

Typ av utbildning:

Fristående kurs

Nivå:

Grund

Studieform:

Distans utan träffar

Studietakt:

50%

Utbildningsort:

Göteborg

Undervisningstid:

Blandad

Omfattning:

7.5 hp

Undervisningsspråk:

Svenska

Kursen startar:

2025-11-05

Sista dag för anmälan:

2025-04-15

Uppgifter om utbildningen hämtas från SUSA-navet som motsvarar innehållet på antagning.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Mer om utbildningen

Maten, sinnena och sensorisk kommunikation Sätt ord på smaken!Vet du om att det finns en vetenskap bakom smakerna, konsistenserna och aromerna i maten vi äter? Ta chansen att lära dig mer om hur dina sinnen fungerar och hur forskare och företag tar fram sensoriska beskrivningar och smakprofiler för sensorisk marknadsföring.Kursen kommer att ge dig insikt i hur dina upplevelser påverkas av tidigare erfarenheter, attityder och dina unika sinnens förmåga. Du får möjlighet att fördjupa dig i en livsmedelsprodukt och dess sensoriska profil med hjälp av sensoriska analysmetoder.Kursen är flexibel och helt digital, så du kan utforska sinnenas värld var du än är och när det passar dig bäst under kursens gång. Anslut till vår nätgemenskap och forma framtidens sensoriska upplevelser. Välkommen!

Startperiod

HT-25

Startvecka

Vecka 45 2025

Slutvecka

Vecka 3 2026

Behörighetskrav

Grundläggande behörighet

Anmälningskod

91057

Kurskod

IKG116

Lärosäte som anordnar kursen

Göteborgs universitets vision Ett universitet för världen uttrycker universitetets strävan att vara ett internationellt lärosäte som tar ansvar för samhällsutvecklingen och bidrar till en hållbar värld. Visionen fastställer också att universitetets verksamhet vilar på de akademiska kärnvärden som formulerats i Universitetens Magna Charta och att dessa hålls levande inom ramen för den statliga värdegrunden.

Läs mer om Göteborgs universitet

Göteborgs universitet