Gå till huvudinnehåll

Vegetarisk gastronomi

7.5 hp, Fristående kurs, Göteborgs universitet

Utbildningsområde: Medicinsk beredskap och hälsoskydd

Typ av utbildning:

Fristående kurs

Nivå:

Grund

Studieform:

Distans utan träffar

Studietakt:

50%

Utbildningsort:

Göteborg

Undervisningstid:

Blandad

Omfattning:

7.5 hp

Undervisningsspråk:

Svenska

Kursen startar:

2025-11-05

Sista dag för anmälan:

2025-04-15

Uppgifter om utbildningen hämtas från SUSA-navet som motsvarar innehållet på antagning.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Mer om utbildningen

Kursen ger kunskap om olika typer av vegetariska koster, samt vilka näringsmässiga aspekter som behöver beaktas vid livsmedelsval. Kursen fokuserar också på generella principer beträffande smak och smakkombinationer hos mat och dryck, med syftet att inspirera till komponering och tillagning av gastronomiska vegetariska måltider som främjar hälsa och hållbar utveckling.

Startperiod

HT-25

Startvecka

Vecka 45 2025

Slutvecka

Vecka 3 2026

Behörighetskrav

Grundläggande behörighet

Anmälningskod

91058

Kurskod

IKG118

Lärosäte som anordnar kursen

Göteborgs universitets vision Ett universitet för världen uttrycker universitetets strävan att vara ett internationellt lärosäte som tar ansvar för samhällsutvecklingen och bidrar till en hållbar värld. Visionen fastställer också att universitetets verksamhet vilar på de akademiska kärnvärden som formulerats i Universitetens Magna Charta och att dessa hålls levande inom ramen för den statliga värdegrunden.

Läs mer om Göteborgs universitet

Göteborgs universitet