Riskhantering i samhället
120 hp, Program, Karlstads universitet
Utbildningsområde: Nationell säkerhet och krisberedskap
Typ av utbildning:
Program
Nivå:
Avancerad
Studieform:
Distans utan träffar
Studietakt:
100%
Utbildningsort:
Karlstad
Undervisningstid:
Blandad
Omfattning:
120 hp
Undervisningsspråk:
Svenska
Kursen startar:
2025-09-01
Sista dag för anmälan:
2025-04-15
Uppgifter om utbildningen hämtas från SUSA-navet som motsvarar innehållet på antagning.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..
Mer om utbildningen
Är du intresserad av att vara med och skapa ett säkrare och tryggare samhälle för kommande generationer?Masterprogrammet Riskhantering i samhället bygger på två fokusområden som omfattar förebyggande och förberedande arbete mot såväl vardagsolyckor som storskaliga katastrofer. Som student utbildas du i den praktiska riskhanteringen, som den planeras, struktureras och utförs inom olika sektorer och på olika nivåer i samhället.Utbildningen vänder sig till dig som avser att arbeta med riskrelaterade frågor inom näringsliv, organisationer eller förvaltning. Den vänder sig också till dig som önskar fördjupa dina kunskaper med målet att kunna utföra vetenskaplig forskning inom området riskhantering. Masterprogrammet är en 2-årig påbyggnadsutbildning som passar många olika grundutbildningar.Utbildningsprogrammets innehåll och pedagogiska form tar sin utgångspunkt i olika framtida yrkesroller och är präglad av lärarnas forskning vid Centrum för forskning om samhällsrisker på Karlstads universitet.
Mer om kursen
Startperiod
HT-25
Startvecka
Vecka 36 2025
Slutvecka
Vecka 3 2026
Behörighetskrav
Kandidatexamen om minst 180 hp inom något av huvudområdena samhällsvetenskap, naturvetenskap, teknik eller vård och omsorg. Ett självständigt arbete om minst 15 hp på G2E-nivå ska ingå. Gymnasiets Svenska 3 och Engelska 6/A. Motsvarandebedömning kan göras.
Anmälningskod
80367
Kurskod
SARHS
Lärosäte som anordnar kursen
Karlstads universitet erbjuder utbildningar inom flera områden och profilerar sig särskilt inom teknik- och ingenjörsvetenskap, ekonomi och juridik, humaniora och samhällsvetenskap, vård och hälsa, lärarutbildning samt miljövetenskap och hållbar utveckling. En särskild profil är samverkan med det omgivande samhället, vilket innebär att universitetet arbetar nära både näringsliv och offentlig sektor för att stärka kopplingen mellan akademi och arbetsliv.