Informatik, Informationssäkerhetskultur i praktiken, grundkurs
7.5 hp, Fristående kurs, Örebro universitet
Utbildningsområde: Cyber-, AI och informationssäkerhet
Typ av utbildning:
Fristående kurs
Nivå:
Grund
Studieform:
Distans
Studietakt:
50%
Utbildningsort:
Örebro
Undervisningstid:
Blandad
Omfattning:
7.5 hp
Undervisningsspråk:
Svenska
Kursen startar:
2025-09-01
Sista dag för anmälan:
2025-04-15
Uppgifter om utbildningen hämtas från SUSA-navet som motsvarar innehållet på antagning.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..
Mer om utbildningen
Många av dagens cyberhot inom vår digitala värld beror på den mänskliga faktorn. Det är därför av avgörande betydelse att främja en stark informationssäkerhetskultur i organisationer. Denna kurs fokuserar på att förstå och hantera mänskliga aspekter av informationssäkerhet. Genom att lära dig hur människors beteenden påverkar informationssäkerheten och hur du kan främja positiva säkerhetsvanor, både som chef och anställd, kommer du att kunna bidra till att minska riskerna för dataintrång och säkerhetsincidenter. Kursen behandlar ämnen som informationssäkerhets- och organisationskultur, utveckling av kultur och säkerhetsmedvetenhet, mätning av kultur, samt informationssäkerhetspolicyer roll i arbetet med informationssäkerhetskultur. Efter avslutad kurs kommer du att vara rustad med verktyg och kunskap för att främja en säker kultur och minska sårbarheten för cyberhot inom din organisation. Övrigt: Träffarna på kursen är digitala.
Mer om kursen
Startperiod
HT-25
Startvecka
Vecka 36 2025
Slutvecka
Vecka 45 2025
Behörighetskrav
Grundläggande behörighet
Anmälningskod
H2028
Kurskod
IK171G
Lärosäte som anordnar kursen
Örebro universitets vision är att vara ett framstående universitet för en kunskapsbaserad samhällsutveckling. Universitetet är ett bredduniversitet med starka professionsutbildningar och forskning som spänner över 36 ämnen inom alla vetenskapliga fält. Den kunskap som finns vid Örebro universitet ska spridas och göra nytta i samhället. På samma sätt ska idéer och behov från omvärlden påverka universitetets verksamhet och utveckling.
